söndag 27 mars 2011

Maria Liliegren på Facebook

Nu finns jag även på Facebook. Sent om sider har jag hittat dit också....
Jag ser Facebook som ett litet komplement till min hemsida och blogg.
Vill ni hitta mig där så sök på Maria Liliegren.

Jag har just sett en väldigt fin reklamfilm för Österlen, den ligger på min logg på FB. Hade jag vetat hur jag skulle lägga över den hit så hade jag gjort det..... mina datorkunskaper är begränsade tyvärr..... Men - se den gärna på min FB-sida.

Den fick mig att på allvar längta efter sommaren igen.. Då är gården full av stockrosor, päronträdet är grönt, turisterna flanerar runt i butikerna och jag jobbar intensivt,härligt! När butiken stänger så cyklar jag hem, ordnar middag som packas i en liten väska och cyklar ner till havet. Där kan man sitta i timmar och bara njuta. Läsa böcker, äta middag, sova en lite lur eller bada (om det är varmt i vattnet vill säga..)

Men först ska vi ha vår! Det känns i luften nu. Helt underbart! Ystad är fullt av snödroppar, vintergäck och en och annan krokus har minsann hittat upp ur jorden. Jag fortsätter att förbereda inför påskens konstrunda. Tekannorna är snart klara, jag kommer att visa bilder på dem när de är helt brända.
Under tiden lägger jag in lite bilder på Per Helsas gård tagna under sommaren förra året. Skulle ni ha vägarna förbi Ystad i sommar, så är ni hjärligt välkomna.

 Per Helsas gård ligger i slutet på Gågatan (stora östergatan), vid Österports torg



Läs mer om hela gården o dess kreativa konsthantverkare på www.perhelsa.se


En improviserad middag med grannrestaurangens goda sushi, serverat på min keramik. Blev kanske lite för mycket dekorerat för att man verkligen ska se hur fin sushin är. Men va tusan, ska det vara så ska det vara ordentligt =)..... Gott var det i allafall, och en underbar sommarkväll på innergården!

söndag 13 mars 2011

Vår i luften!


Ja, det börjar faktiskt kännas som om våren är på väg. Efterlängtad som alltid. Jag har hittat vackra tulpaner som nu står i butiken i Christian Svenssons fina tulpanvas!

Så här ser det ut utanför butiken när jag får lerleverans. 1 ton på pall. Varje gång tittar jag runt om det inte finns någon på gågatan som ser lite arbetssugen ut.......


Det slutar alltid med att jag får bära in allt själv. Helt ok, jag hoppar över morgonjympan den dagen istället =). 


Jag börjar förbereda lite inför påskens konstrunda. I den anledningen har jag gjort några tekannor. 


Just nu står de i verkstaden och torkar långsamt långsamt. Det är inte helt enkelt att göra tekannor. Väldigt rolig hantverksmässig utmaning, några svordomar blev det ska jag erkänna. Men ett hopp om att de blir så fina som jag vill att de ska vara! I så fall står de flesta av dem på butikshyllan vid påsk. 
(En ska jag dock behålla själv....)